goggle ads

A+ A A-

e-shops: Εγγυώνται ασφάλεια, οικονομικές τιμές και… διευκολύνσεις

Η ραγδαία εξάπλωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων τα τελευταία χρόνια τα κατέστησε ισότιμο «παίκτη» με τους φορείς του παραδοσιακού, φυσικού εμπορίου, εκτινάσσοντας τον τζίρο τους και διευρύνοντας κατά πολύ τους πελάτες τους, που πλέον τα εμπιστεύονται με κλειστά μάτια.

Αυτή η γρήγορη επικράτηση των e-shops, που σε έναν βαθμό διευκολύνθηκε και από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, εκτός των άλλων θετικών που έφερε στις ζωές των καταναλωτών, συνετέλεσε και σε μία ακόμη διαδικασία. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη διάκριση των πιο σοβαρών καταστημάτων έναντι εκείνων που αντιμετώπισαν το όλο θέμα ως «αρπαχτή» ή ακόμη και ως ευκαιρία εξαπάτησης των πελατών. Ευτυχώς, οι κακοί επαγγελματίες είναι πάντα η εξαίρεση στον κανόνα και, όπως είναι φυσικό, δεν έχουν καμία πιθανότητα να μακροημερεύσουν στον άγρυπνα εποπτευόμενο χώρο του Διαδικτύου.

Έτσι, λοιπόν, πολύ γρήγορα ξεχώρισε η ήρα απ’ το στάρι, κατά το κοινώς λεγόμενο. Τόσο τα ηλεκτρονικά καταστήματα των παραδοσιακών επιχειρήσεων που είχαν ήδη διακριθεί στο φυσικό εμπόριο όσο και τα e-shops που άνοιξαν νέοι επιχειρηματίες με σκοπό να αποκτήσουν κι αυτοί ένα μερίδιο αγοράς εργαζόμενοι τίμια γνώρισαν την αποδοχή των καταναλωτών και είδαν τις πωλήσεις τους σιγά-σιγά να ανεβαίνουν.

Το θετικό της κατασκευής e-shop καταστημάτων είναι ότι εκ φύσεως βασίζονται στην απλότητα και στην πρακτικότητα, επομένως για την δημιουργία τους δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος πάρα πολλά, ούτε να επενδύσει μια περιουσία. Τα e-shops στηρίζονται περισσότερο στις έξυπνες ιδέες, στον σεβασμό και στην έντιμη στάση απέναντι στον πελάτη και στον επαγγελματισμό και λιγότερο στην υλική βάση, που στο ξεκίνημα της λειτουργίας τους μπορεί να είναι πολύ μικρή.

Περισσότερες ελπίδες για να πετύχει κάποιος στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει μάλλον εκείνος που θα απαντήσει σωστά στις εξής δύο ερωτήσεις: «Τι λείπει από την αγορά το οποίο θα μπορούσα να προσφέρω εγώ;» και «Πώς θα μπορούσα να διευρύνω όσο το δυνατόν περισσότερο την πελατειακή μου βάση με έξυπνο τρόπο χωρίς να δαπανήσω μια περιουσία;». Πράγματι, η πρωτοτυπία και η καινοτομία είναι μια παράμετρος που σε μεγάλο βαθμό εγγυάται την επιτυχή πορεία μιας επιχείρησης.

Ένα τέτοιο νέο στοιχείο που τον τελευταίο καιρό έχει μπει στο κάδρο των ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι η διευκόλυνση των πελατών με αγορές μέσω δόσεων στη χρεωστική τους κάρτα. Πλέον είναι αρκετά τα ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν και αυτήν τη δυνατότητα στους πελάτες τους, ενώ μέχρι πρότινος οι επιλογές ήταν είτε η χρέωση στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα είτε η αντικαταβολή.

Όσον αφορά τη διεύρυνση του πελατολογίου ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, αυτή μπορεί να γίνει είτε με βελτίωση της παρουσίας της σχετικής ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης , προβολή στη google (search engine optimization, SEO) είτε με στοχευμένη/εξατομικευμένη διαφήμιση σε χρήστες με προφίλ ανάλογο με το εταιρικό προφίλ της επιχείρησης, ή ακόμα και με την παρουσία του ηλεκτρονικού καταστήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία πολλές φορές λειτουργούν ως περιβάλλοντα διαφήμισης και επιρροής της κοινής γνώμης και των καταναλωτικών συνηθειών.

Το σημαντικό είναι ότι όλοι αυτοί οι τρόποι είναι εξαιρετικά οικονομικοί και ταυτόχρονα πολύ αποδοτικοί, αποτελώντας ένα χρήσιμο όπλο στην προσπάθεια κάθε ηλεκτρονικού καταστήματος να εδραιωθεί και να κερδίσει ένα αξιόλογο μερίδιο αγοράς έναντι του ανταγωνισμού.  

Διαβάστε περισσότερα: Προώθηση & Κατασκευή Ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb