Παρασκευή, Σεπτέμβριος 22, 2023
Follow Us
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 15:22

Απολογισμός και ευχαριστίες για τον 9ο Φιλίππειο Δρόμο

Από τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την Κυριακή 11/12 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο αγωνιστικών εκδηλώσεων του 9ουΦιλίππειου δρόμου.

Έχοντας πια καθιερωθεί ως διήμερο event , ο Φιλίππειος δρόμος άνοιξε τις πόρτες του, το  Σάββατο 10/12 με την εκκίνηση στις 18:00 των 1000μ ηλικιών δημοτικού Σχολείου (Δ’ Ε’ & ΣΤ’) , στις 18:15 δόθηκε η εκκίνηση των 2000μ παιδιών ηλικίας Γυμνασίου και τέλος στις 18:35 τα 5χλμ . Το σύνολο των συμμετεχόντων και στα 3 Νυχτερινά αγωνίσματα άγγιξε τους  570 δρομείς: 150 στα Δημοτικά -120 στα Γυμνάσια και 320 στα 5χλμ)

Την επόμενη ημέρα Κυριακή  11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε  ο κεντρικός αγώνας του9ουΦιλίππειου δρόμου (Βεργίνα – Φράγμα Αλιάκμονα – Βέροια) 14,0km . Μία διοργάνωση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις.

10 Λεωφορεία χρειάστηκαν για την μετακίνηση των δρομέων από την  Βέροια στην Βεργίνα (εκκίνηση).  Ένα φορτηγό αυτοκίνητο επέστρεψε με ασφάλεια τον ρουχισμό των δρομέων στην Βέροια στον χώρο του τερματισμού .

600 δρομείς στήθηκαν  στην γραμμή εκκίνησης ενώ 800 ήταν οι εγγραφές.

200 εθελοντές συνετέλεσαν ώστε να γίνει μία όμορφη διοργάνωση.

Η συμβολή της τροχαίας ήταν πραγματικά υποδειγματική και αποτελεσματική αφού κατάφερε να αποστειρώσει  κυριολεκτικά το δρόμο Βεργίνα Βέροια κατά την διάρκεια του αγώνα.  Αξίζει να ευχαριστήσουμε στον Αστυνομικό διευθυντή κος Αδαμίδη Γεωργιο για την παραχώρηση μεγάλης δύναμης στην τροχαία, τον αστυνομικό υποδιευθυντή κο Καλογερόπουλο Ανδρέα , καθώς  επίσης  και τον Διοικητή  της τροχαίας κο Παρούτογλου Ιωσήφ για την υλοποίηση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού .

Η Δημοτική αστυνομία ήταν παρούσα από το πρωί ρυθμίζοντας την κυκλοφορία αλλά και προσφέροντας την βοήθειατης για να γίνει σωστή σήμανση μέσα στην πόλη στις περιοχές που θα γινόταν οι βραδινοί αγώνες. Με την προϊσταμένη κα. Σιακαβάρα Ελένη να ηγείται την δράση.

Χορηγός επικοινωνίας η ΕΤ3 η οπoία κάλυψε στιγμιότυπα του αγώνα και φιλοξένησε το promoβίντεο του αγώνα στην tv.  Ο τοπικός τύπος κάλυψε το γεγονός επαγγελματικά και ήταν παρόν σε όλη την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων εκτοξεύοντας  το κύρος και την εικόνα της διοργάνωσης ικανοποιώντας υψηλές προσδοκίες στους διοργανωτές. Αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε τοVerianetτον Πληροφοριοδότη τον Βεροιώτη , την Φαρέτρα , τον Λαό με τον κ. Βόλκο, το pena press για την άμεση διάθεση όλου του ψηφιακού υλικού (φωτογραφικού και Βίντεο ) των αγώνων καθώς και τον Αντώνη Μπαζάκα για την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εθελοντές του Συλλόγου δρομέων Βέροιας, οι οποίοι τόσο το διήμερο του αγώναόσο και τις προηγούμενες  ήταν παρόντες  στην προετοιμασία του . Συγχαρητήρια επίσης ανήκουν στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες O.K.A. Βικέλα με εκπρόσωπο τον Μηνά Κυριάκο για την εθελοντική τους δράση, στους εθελοντές των διαφόρων κοινωνικών φορέων  η συλλόγων  αλλά και σε  μεμονωμένους πολίτες . Το εθελοντικό παρόν τους όπως και τις περασμένες 4 χρονιές έδωσαν η μηχανοκίνητη Αθλητική ομάδα‘’MSTμε εκπρόσωπο τον Γιώργο Τριπολιτάκη το Vespaclub, οι Ραδιοερασιτέχνες Ημαθίας. Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Βεργίνας, Αγ. Βαρβάρας διέθεσαν κριτές διαδρομής και συντέλεσαν στην άρτια τροχονόμευση και τον Σύλλογο Ψηφιδωτό για την διάθεση κιγκλιδωμάτων.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές Γιατρούς κ. Αποστολίδη Δημήτρη & κ.Τσακελιδη Γιώργο καθώς επίσης και την Πανελλήνια Ένωση Φυσικοθεραπευτών  που προσέφερε τις ειδικές υπηρεσίες μυϊκής μάλαξης σε πολλούς δρομείς μετά τον τερματισμό τους. Το ασθενοφόρο της ιδιωτικής κλινικής Ευαγγελισμός που συνόδευε σε όλη την διαδρομή τους δρομείς . Το παρόν της για μία ακόμη χρονιά έδωσε η ομάδα διασωστών  Καλαμαριάς ΟΜΑΚ και η ΛΕΦΕΔ (Έφεδροι αξιωματικοί ενόπλων δυνάμεων)

Οι θεσμικοί παράγοντες συνετέλεσαν ώστε να ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα θα μπορούσαν να ταλαιπωρήσουν και να δυσκολέψουν την διοργάνωση . Μεγάλη ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Οικονομικών κου Βεσιρόπουλου. Η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας με τον Αντιπεριφεριάρχη κοΚαλαιτζίδη και την συνεργάτιδα του κα Καρατζιούλα φρόντισαν με την υποστήριξη τους να δοθούν τα δώρα των δρομέων (μπαντάνα – σκούφο)

Τεράστια ήταν η συμβολή Δήμαρχου της πόλης μας, κου Βοργιατζίδη Κων/νου που παρακολουθούσε από κοντά τις προετοιμασίες και με την συμβολή του ξεπεράστηκαν πολλά προβλήματα.  Το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, συνδιοργανωτής και μεγάλου χορηγός ,της διοργάνωσης βοήθησε όπου χρειαζόταν με την καθοδήγηση του Προέδρου κου Δέλλα Αθανάσιου και του συνεργάτη του κου Τζιμούρτου Δημήτρη όπως επίσης και οι  εργαζόμενοι  του νομικού προσώπου.  Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας με τους κ. Τσαχουρίδη Αλέξανδρο , τον συνεργάτη του κ. Κυβεντίδη Γιώργο  και τους εργαζομένους της, την Αντιδημαρχεία καθαριότητας  με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο Βασίλη να παρακολουθεί την διοργάνωση από κοντά και τις 2 ημέρες και τους εργαζομένους της καθαριότητας , όπως επίσης και την Αντιδημαρχεία  Τουρισμου ‘’DicoverVeria’’ με τον Αντιδήμαρχο τουρισμού κ. Ασλανίδη.

Συντονιστές όλης της διοργάνωσης ήταν οι Κελεπούρης Νίκος και Καραγιάννης Γιάννης προπονητές και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου δρομέων Βέροιας και ο Πρόεδρος του Σ.Δ. Βέροιας Τσιάρας Βασίλης αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου Κουκουτέγου Κατερινα , Τσιπροπουλου Αναστασία, Χασιούρας Γιάννης , και αλλα 30 μέλη. Αναμνηστικά δώρα περίμεναν τους δρομείς στον τερματισμό: Αναμνηστικό Μετάλλιο, σκουφάκι - μπαντάνα, Φυλλάδιο για πρόληψη τραυματισμών από την Πανελλήνια ένωση Φυσικοθεραπευτών, μπανάνες ,κρουασάν, νερό .

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι καταξιωμένοι δρομείς από την πανελλήνια Ελιτ έρχονται να τρέξουν και να υποστηρίξουν την διοργάνωση Φιλιππειος δρόμος. Το παρόν στους φετινούς αγώνες έδωσε στα 14χλμ γυναικών η 1ηΠανελληνιονίκης του Μαραθωνίου της Αθήνας Κωνσταντινοπούλου Βασιλική.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ του 9ουΦιλίππειου δρόμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσειόλους  τους χορηγούς, αλλά και τον υποστηρικτή και συνδιοργανωτήΚΑΠΑ (Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Βέροιας) που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας . Με την οικονομική και υλική ενίσχυση τους συνέβαλαν στην υλοποίηση μιας προσπάθειας για άριστη διοργάνωση .

ΧΟΡΗΓΟΙ :

ΤΕΧΟΜΑΤ(ηλεκτρολογικού και βιομηχανικού εξοπλισμού και φωτισμού)

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μέσης

GOODYSBurgerHouse

Todo-ConvenienceStore(Διάθεσηνερών ΘΕΟΝΗ)

MCOZA

Σωματείοκαταστηματαρχών cafe

LIDOΖαχαροπλαστείο

CoffeeBerry

AlphaΤεχνική

Fileo

Φάρμα Κουτσιώφτη

Φλαμουριές (Ταβέρνα)

Φροντιστήριο ΕΝΑ – Όμιλος

Αγροτικός Συνεταιρισμός ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ

ΚΑΛΙΑΡΙΔΗΣ(υγρά καύσιμα)

ΒΕΡΓΙΩΤΙΚΟ‘’Restaurant’’

Café Μπρίκι

Café Bar‘MALL’’

Λουλούδια ΔΗΜΗΤΡΗΣ (χορηγία ζαρντινιέρων και ανθοδεσμών στον τερματισμό)

Την εξαγωγική εταιρεία SANIAE‘’μπανάνεςDole’’

Λόγο land (Εργοθεραπευτήριο – Λογοθεραπευτήριο)

Café Μπρίκι

HOOLYFOOD

STREETDeliveryVeria

Το περίπτερο

Υποστηρικτές της διοργάνωσης με προσφορά  Υπηρεσιών και υλικών

Την εταιρεία TOYOTAκαι την αντιπροσωπεία Toyotα  - Ποδαςγια την παραχώρηση 4Χ4 αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση της διοργάνωσης TOYTAHILUXκαι την εταιρεία ΝΟΥΛΙΚΑΣ επίσης για την παραχώρηση αυτοκινήτου για μεταφορά υλικών.παραχώρηση

Ιδιωτική Κλινική Ευαγγελισμός για την παραχώρηση ασθενοφόρου καθ’ ολη την διάρκειατων αγώνων